PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Schab pieczony, podany z sosem z zielonym pieprzem, gotowanymi ziemniakami i sałatami z winegretem
WEGE: Sałatka makaronowa z mini mozzarellą, szpinakiem i bazyliową emulsją
WTOREK
ZUPA: Z porem i zacierką
TRAD: Filet z uda kurczaka, duszony z warzywami w śmietanowym sosie, podany z ryżem basmati i surówką z letnich warzyw
WEGE: Curry warzywne na mleku kokosowym z ciecierzycą, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą (vegan)
ŚRODA
ZUPA: Z czerwonej soczewicy z pomidorem po indyjsku (vegan)
TRAD: Kotlet mielony, podany z młodymi ziemniaczkami i mizerią
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Jarzynowa z curry
TRAD: Panierowana pierś z kurczaka, podana z ziemniakami i sałatą z ogórkiem i śmietaną
WEGE: Cukinia faszerowana, podana z pomidorowym sosem, ziemniakami i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Pomidorowa z ryżem
TRAD: Miruna zapiekana pod porowym beszamelem, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Babka ziemniaczana z wegańskim gulaszem z warzywami, podana z surówką
Comments