
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Schab pieczony z sosem pieczarkowym, podany z puree ziemniaczanym i sałatami z ogórkiem i śmietaną
WEGE: Sałatka z fasolką szparagową, jajkiem, warzywami i oliwkami
WTOREK
ZUPA: Z zielonej soczewicy z rozmarynem
TRAD: Kotlet pożarski, podany z ziemniakami i mizerią
WEGE: Cukinia faszerowana kaszą gryczaną z pieczarkami, podana z puree z warzyw i pomidorami ze szczypiorkiem i olejem lnianym
ŚRODA
ZUPA: Neapolitańska
TRAD: Sztuka mięsa z jarzynką w chrzanowym sosie, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Ziemniak pieczony z gzikiem i świeżymi warzywami
CZWARTEK
ZUPA: Grochowa
TRAD: Gołąbki leniwe zapiekane w pomidorowym sosie, podane z ziemniakami i surówką z marchewki i pora
WEGE: Leczo z cukinii z pieczarkami, siemieniem lnianym i pestkami słonecznika, podane z ziemniakami
PIĄTEK
ZUPA: Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami
TRAD: Makaron penne z sosem putanesca z tuńczykiem, oliwkami i kaparami
WEGE: Pakory siekane, podane z wegańskim ziołowym dresingiem i sałatką z kaszy gryczanej
Comments