top of page

Wigilia firmowa, menu II

Gramatury porcji, ceny oraz minimalne ilości zamówieniowe znajdują się w formularzu zamówień.

MENU II

ZUPA (1 do wyboru):

Esencjonalny barszcz z buraków z nutą majeranku, podany z domowej roboty pasztecikami

Lub

Żurek na domowym zakwasie gotowany na wędzonych żeberkach z białą kiełbaską i jajkiem

 

PRZEKĄSKI :

Śledź korzenny z marynowaną cebulką, podany na chlebie razowym naszego wypieku

Rolmopsy ze śledzia po kaszubsku

Terrina z ryb morskich podana z kaparowo-cytrusowym sosem

Łosoś gravlax marynowany w koprze i buraczkach

Pasztet z kaczki z żurawiną

Drobiowa roladka z pistacjami, podana na musie mango-curry

Roladki z soczystego rostbefu z musem chrzanowym

Sałatka z gruszką, serem blue i orzechami włoskimi, skropiona cydrowo-miodowym winegretem

 

DANIE CIEPŁE:

Ręcznie lepione pierogi z nadzieniem z kapusty kiszonej i aromatycznych grzybów leśnych ze złocistą okrasą

Polędwiczki wieprzowe w podgrzybkowym sosie

Pieczone ziemniaczki

 

DODATKI:

Pieczywo

Duet surówek

 

NA SŁODKO:

Kutia wigilijna z bakaliami oraz nutą miodu i pomarańczy

Puszysty sernik pomarańczowy

Domowa szarlotka pachnąca cynamonem

bottom of page