

Gramatury porcji, ceny oraz minimalne ilości zamówieniowe znajdują się w formularzu zamówień.
MENU II
ZUPA (1 do wyboru):
Esencjonalny barszcz z buraków z nutą majeranku, podany z domowej roboty pasztecikami
Lub
Żurek na domowym zakwasie gotowany na wędzonych żeberkach z białą kiełbaską i jajkiem
PRZEKĄSKI :
Śledź korzenny z marynowaną cebulką, podany na chlebie razowym naszego wypieku
Rolmopsy ze śledzia po kaszubsku
Terrina z ryb morskich podana z kaparowo-cytrusowym sosem
Łosoś gravlax marynowany w koprze i buraczkach
Pasztet z kaczki z żurawiną
Drobiowa roladka z pistacjami, podana na musie mango-curry
Roladki z soczystego rostbefu z musem chrzanowym
Sałatka z gruszką, serem blue i orzechami włoskimi, skropiona cydrowo-miodowym winegretem
DANIE CIEPŁE:
Ręcznie lepione pierogi z nadzieniem z kapusty kiszonej i aromatycznych grzybów leśnych ze złocistą okrasą
Polędwiczki wieprzowe w podgrzybkowym sosie
Pieczone ziemniaczki
DODATKI:
Pieczywo
Duet surówek
NA SŁODKO:
Kutia wigilijna z bakaliami oraz nutą miodu i pomarańczy
Puszysty sernik pomarańczowy
Domowa szarlotka pachnąca cynamonem