top of page

Jadłospis tygodniowy 30.01-03.02.2023


PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pomidorowa z makaronem

TRAD: Pieczeń z kurczaka z sosem serowo-ziołowym, ziemniakami i surówką

WEGE: Arancini z mozzarellą, podane na pomidorowym chutney oraz puree z marchewki z czarnym sezamem


WTOREK

ZUPA: Z soczewicy po hindusku

TRAD: Żeberka pieczone podane z duszoną kiszoną kapustą i pieczonymi ziemniakami

WEGE: Burger z kotletem z kalafiora, warzywami i wegańskim sosem burgerowym z ziołami i pieczonymi ziemniakami.


ŚRODA

ZUPA: Barszcz biały z ziemniakami i wędzonym tofu

TRAD: Curry z kurczakiem i warzywami na mleku kokosowym ze świeżą kolendrą, podane z ryżem jaśminowym

WEGE: Curry warzywne z ciecierzycą na mleku kokosowym ze świeżą kolendrą, podane z ryżem jaśminowym


CZWARTEK

ZUPA: Serowa po meksykańsku

TRAD: Wątróbka drobiowa, smażona z cebulą i jabłkiem, podana z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty

WEGE: „Mięso” sojowe duszone po podlasku, podane z ziemniakami i surówką


PIĄTEK

ZUPA: Barszcz czerwony zabielany

TRAD: Miruna w cieście piwnym, podana z puree ziemniaczanym i surówką

WEGE: Wegańska fasolka po bretońsku, podana z focaccią z oliwkami





Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page