top of page

Jadłospis tygodniowy 06-10.03.2023



PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pomidorowa z ryżem

TRAD: Spaghetti w sosie po bolońsku z serem grana padano

WEGE: Spaghetti z wegańskim sosem po bolońsku z domowym

„parmezanem ze słonecznika”


WTOREK

ZUPA: Neapolitańska z makaronem

TRAD Pieczeń drobiowa z delikatnym sosem z koperkiem, podana z

ziemniakami i surówką

WEGE: Curry z pieczarkami, ciecierzycą i szpinakiem po indonezyjsku,

podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą


ŚRODA

ZUPA: Z czerwoną soczewicą i pomidorami

TRAD: Klopsiki wołowo-wieprzowe w myśliwskim sosie, podane z

kluseczkami ziemniaczanymi i surówką z buraczków

WEGE: Aromatyczne falafele z cytrusowym dresingiem z awokado,

podane z marchewkowym puree z nutą curry i surówką z selera z

wegańskim majonezem, orzechami i granatem


CZWARTEK

ZUPA: Barszcz biały z wędzonym tofu

TRAD: Potrawka z indyka z pieczarkami w śmietanowym sosie, podana z

pęczakiem perłowym i surówką

WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dresingiem,

ziemniakami i surówką


PIĄTEK

ZUPA: Szczawiowa z jajkiem

TRAD: Miruna w sosie po grecku, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Potrawka z zielonej soczewicy z pieczarkami i warzywami, podana

z buraczanym pęczotto oraz kapustą po guryjsku


Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page