PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Makaron spaghetti z sosem po bolońsku, posypany serem grana padano
WEGE: Makaron spaghetti z wegańskim sosem po bolońsku, posypany słonecznikowym parmezanem
WTOREK
ZUPA: Kapuśniak z pomidorem (vegan)
TRAD: Pieczeń z indyka, podana z pomidorowym sosem z ziołami, ziemniakami i surówką
WEGE: Tarta z pieczoną dynią, serem blue i pomidorkami cherry, sałata ze szczypiorkiem i winegretem
ŚRODA
ZUPA: Z czerwoną soczewicą i pomidorem na indyjską nutę (vegan)
TRAD: Gulasz z wieprzowy z warzywami, podany z kaszą gryczaną niepaloną i surówką z buraków
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i mizerią
WEGE: Mix salat z kuskusem perłowym, arbuzem, serem bałkańskim, oliwkami i prażonymi pestkami dyni z cydrowo-miętowym winegretem
PIĄTEK
ZUPA: Barszcz ukraiński
TRAD: Miruna w cieście piwnym, podana z puree ziemniaczanym i surówką
WEGE: Gulasz z ciecierzycą po węgiersku, ziemniaki z koperkiem i surówką
Comentários