PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Chilli con carne, podane ze świeżą kolendrą, kleksem śmietany i ryżem jaśminowym
WEGE: Chilli sin carne, podane ze świeżą kolendrą, kleksem śmietany i ryżem jaśminowym
WTOREK
ZUPA: Ogórkowa z ryżem
TRAD: Grillowane medaliony z piersi kurczaka, podane z sosem tzatzyki i pieczonymi ziemniakami
WEGE: Siekane pakory, podane z wegańskim ziołowym dresingiem i sałatkąa tabuleh z ziołami
ŚRODA
ZUPA: Marokańska harira z ciecierzycą
TRAD: Pieczone udo z kurczaka faszerowane, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegańska fasolka po bretońsku, podana z focaccią z oliwkami
CZWARTEK
ZUPA: Jarzynowa z curry
TRAD: Łopatka wieprzowa duszona w cebulowo-ziołowym sosie, podana z ziemniakami i sałatką szwedzką
WEGE: Mięso” sojowe duszone po podlasku, podane z ziemniakami i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Chłopska z ziołami
TRAD: Spaghetti z wędzonym łososiem i świeżym szpinakiem w śmietanowym sosie
WEGE: Spaghetti z ziołową emulsją z boczniakami i warzywami.
Comments