PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Zrazy z mięsa mielonego z boczkiem, podane z pieczonymi
ziemniakami i surówką
WEGE: Makaron penne z bazyliowym pesto, świeżym szpinakiem,
wędzonym tofu, suszonymi i świeżymi pomidorami
WTOREK
ZUPA: Marokańska harirra
TRAD: Lasagne po bolońsku, podana z sałatami z winegretem
WEGE: Tarta z pieczarkami i cebulą, podana z sałatami julienne z
marchewki i winegretem
ŚRODA
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Gołąbek zapiekany w pomidorowym sosie, podany z ziemniakami i
surówką z marchewki, pora i jabłka
WEGE: Kotlety z boczniaków i soczewicy, podane z pieczarkowym sosem,
ziemniakami i surówką
CZWARTEK
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem
TRAD: Krokiety po chińsku z kurczakiem i warzywami, podane z
orientalnym dresingiem i marynowaną kapustą
WEGE: Pieczone bataty duszone w sosie curry ze świeżą kolendrą i
granatami, podane z ryżem basmati, soczewicą i prażoną cebulką
PIĄTEK
ZUPA: Fasolowa z zacierką
TRAD: Fishburger z sosem tatarskim, marynowaną cebulą i warzywami,
podany z pieczonymi ziemniaczkami i colesławem
WEGE: Pieczone kotleciki z płatków owsianych z warzywami i
pomidorowym chutney, puree z marchewki z czarnym sezamem i
surówką
Comments