Jadłospis tygodniowy, ważny w dn. 21-25.11.2022



PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Zrazy z mięsa mielonego z boczkiem, podane z pieczonymi

ziemniakami i surówką

WEGE: Makaron penne z bazyliowym pesto, świeżym szpinakiem,

wędzonym tofu, suszonymi i świeżymi pomidorami


WTOREK

ZUPA: Marokańska harirra

TRAD: Lasagne po bolońsku, podana z sałatami z winegretem

WEGE: Tarta z pieczarkami i cebulą, podana z sałatami julienne z

marchewki i winegretem


ŚRODA

ZUPA: Ogórkowa

TRAD: Gołąbek zapiekany w pomidorowym sosie, podany z ziemniakami i

surówką z marchewki, pora i jabłka

WEGE: Kotlety z boczniaków i soczewicy, podane z pieczarkowym sosem,

ziemniakami i surówką


CZWARTEK

ZUPA: Szczawiowa z jajkiem

TRAD: Krokiety po chińsku z kurczakiem i warzywami, podane z

orientalnym dresingiem i marynowaną kapustą

WEGE: Pieczone bataty duszone w sosie curry ze świeżą kolendrą i

granatami, podane z ryżem basmati, soczewicą i prażoną cebulką


PIĄTEK

ZUPA: Fasolowa z zacierką

TRAD: Fishburger z sosem tatarskim, marynowaną cebulą i warzywami,

podany z pieczonymi ziemniaczkami i colesławem

WEGE: Pieczone kotleciki z płatków owsianych z warzywami i

pomidorowym chutney, puree z marchewki z czarnym sezamem i

surówką


30 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie