PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorem i koperkiem
TRAD: Panierowana pierś z kurczaka, podana z puree ziemniaczanym i surówką z warzyw korzeniowych z kiszonym ogórkiem
WEGE: Ziołowe pęczotto z wędzonym tofu i warzywami, podane z surówką
WTOREK
ZUPA: Zupa neapolitańska z serem i makaronem
TRAD: Kotlet mielony, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z dressingiem curry, ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
ŚRODA
ZUPA: Porowa z tofu
TRAD: Nóżki z kurczaka po koreańsku, podane z ryżem basmati i surówką z marynowanej kapusty
WEGE: Bakłażan w sosie po gruzińsku, podany z ryżem basmati, zieloną soczewicą i prażoną cebulką oraz surówką z kapusty
CZWARTEK
ZUPA: Jarzynowa na tajską nutę
TRAD: Ragout wołowe z warzywami, podane z pęczakiem perłowym i surówką z buraczków
WEGE: Sałatka z ziołową kaszą jaglaną, jajkiem, pomidorem, ogórkiem kiszonym i ziołowym dresingiem
PIĄTEK
ZUPA: Zupa gulaszowa/ Wegańska zupa gulaszowa
TRAD i WEGE: Babka ziemniaczana, podana z pieczarkowym sosem i surówką
Comentários