top of page

Jadłospis tygodniowy, ważny w dn. 14-18.11.2022




PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorem i koperkiem

TRAD: Panierowana pierś z kurczaka, podana z puree ziemniaczanym i surówką z warzyw korzeniowych z kiszonym ogórkiem

WEGE: Ziołowe pęczotto z wędzonym tofu i warzywami, podane z surówką


WTOREK

ZUPA: Zupa neapolitańska z serem i makaronem

TRAD: Kotlet mielony, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z dressingiem curry, ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty


ŚRODA

ZUPA: Porowa z tofu

TRAD: Nóżki z kurczaka po koreańsku, podane z ryżem basmati i surówką z marynowanej kapusty

WEGE: Bakłażan w sosie po gruzińsku, podany z ryżem basmati, zieloną soczewicą i prażoną cebulką oraz surówką z kapusty


CZWARTEK

ZUPA: Jarzynowa na tajską nutę

TRAD: Ragout wołowe z warzywami, podane z pęczakiem perłowym i surówką z buraczków

WEGE: Sałatka z ziołową kaszą jaglaną, jajkiem, pomidorem, ogórkiem kiszonym i ziołowym dresingiem


PIĄTEK

ZUPA: Zupa gulaszowa/ Wegańska zupa gulaszowa

TRAD i WEGE: Babka ziemniaczana, podana z pieczarkowym sosem i surówką


17 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page