PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Z fasolką szparagową
TRAD: Rolada z kurczaka, podana z serowo-ziołowym sosem, ziemniakami i surówką
WEGE: Spaghetti z wegańskim sosem po bolońsku i słonecznikowym „parmezanem” własnej roboty
WTOREK
ZUPA: Barszcz biały z majerankiem
TRAD: Kotlet mielony, podany z ziemniakami i surówką z buraków
WEGE: Tortilla z warzywami i buraczanym hummusem, podana z ziołowym dresingiem i sałatą lodową z marchewką
ŚRODA
ZUPA: Jarzynowa z curry (vegan)
TRAD: Bigos z mięsem i kiełbasą, podany z pieczonymi ziemniakami
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Zupa z czerwonej soczewicy (vegan)
TRAD: Karkówka duszona w cebulowo-musztardowym sosie, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Naleśniki po rusku, podane z ziołowym dresingiem i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Zacierkowa
TRAD: Kotlet mielony z ryby, podany z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty
WEGE: Jaglano-buraczane burgerki, podane z kremowym sosem z orzechów z kolendrą i granatem, puree z batatów i surówką
댓글