Jadłospis tygodniowy ważny 17-21.04.2023
- lokalnabistro
- 13 kwi 2023
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Z fasolką szparagową
TRAD: Karkówka wieprzowa pieczona z cebulowo-musztardowym sosem, podana z ziemniakami i sałatką szwedzką
WEGE: Sałatka z ziołową kaszą jaglaną, jajkiem, pomidorem, ogórkiem kiszonym i ziołowym dresingiem
WTOREK
ZUPA: Barszcze czerwony zabielany
TRAD: Curry z kurczaka na mleku kokosowym z warzywami, podane z mieszanym ryżem i świeżą kolendrą
WEGE: Curry warzywne na mleku kokosowym z ciecierzycą, podane z ryżem mieszanym i świeżą kolendrą
ŚRODA
ZUPA: Grochowa z wędzonym tofu
TRAD: Roladka ze schabu z szynką i serem, podana z puree ziemniaczanym i surówką
WEGE: Wegetariańska lasagne po bolońsku, podana z surówką z kapusty i marchewki
CZWARTEK
ZUPA: Rosół z makaronem/Orientalny bulion warzywny z makaronem
TRAD: Kotlet pożarski, podany z ziemniakami i surówką z marchewki pora i jabłka
WEGE: Ziołowe pęczotto z wędzonym tofu i warzywami, podane z surówką
PIĄTEK
ZUPA: Kalafiorowa
TRAD: Miruna panierowana, podana z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka
WEGE: Duszona fasola piękny Jaś z cebulą, szarą renetą i majerankiem, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką
Comments