zdjęcie poglądowe
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Porowa na maśle
TRAD: Świeżynka duszona z cebulą, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Sałatka makaronowa z bazyliowym pesto, mini mozzarellą i pomidorem malinowym
WTOREK
ZUPA: Z fasolką szparagową
TRAD: Kotlet pożarski, podany z gotowanymi ziemniakami i surówką
WEGE: Naleśniki z twarogiem na słodko, podane ze słodką śmietanką i owocami
ŚRODA
ZUPA: Rosół z makaronem/ Bulion orientalny z makaronem ryżowym i warzywnym (vegan)
TRAD: Żeberka pieczone, podane z ziemniakami i duszoną kapustą
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem
TRAD: Wątróbka drobiowa smażona z cebulą i jabłkiem, podana z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
WEGE: Lasagne z wegańskim sosem po bolońsku, podane z sałatami z ogórkiem i winegretem
PIĄTEK
ZUPA: Barszcz czerwony zabielany
TRAD: Kotlet rybny, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Pakory siekane, podane z ziołowym dresingiem i sałatką tabuleh
Comments