PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Skrzydełka pieczone, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Kotlety z boczniaków i soczewicy, podane z ziemniakami i surówką
WTOREK
ZUPA: Kalafiorowa
TRAD: Ragout wołowe z warzywami, podane z kaszą gryczaną niepaloną i surówką z buraczków
WEGE: Ragout wegetariańskie z ciecierzycą, podane z kaszą gryczaną niepaloną i surówką z buraczków
ŚRODA
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Nuggetsy z piersi kurczaka z ziołowym dresingiem, ziemniakami i surówką
WEGE: Mix sałat z zieloną soczewicą, gruszką i serem blue, podany z miodowo-cedrowym winegretem
CZWARTEK
ZUPA: Gołąbkowa
TRAD: Bitki wieprzowe duszone w cebulowym sosie, podane z kaszą jęczmienną perłową i surówką
WEGE: Domowa pizza z pieczarkami, oliwkami i rukolą
PIĄTEK
ZUPA: Ziemniaczana z kminkiem
TRAD: Makaron penne z sosem puttanesca z tuńczykiem
WEGE: Makaron penne z sosem puttanesca z oliwkami i kaparami
コメント