top of page

Jadłospis tygodniowy, 31.03-04.04.2025

zdjęcie poglądowe
zdjęcie poglądowe

PONIEDZIAŁEK       

ZUPA: Ogórkowa

TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i sałatą z ogórkiem i śmietaną

WEGE: Spaghetti z wegańskim sosem po bolońsku, podane ze słonecznikowym „parmezanem” produkcji własnej

 

WTOREK

ZUPA: Ziemniaczana z kminkiem

TRAD: Strogonow z indyka, podany z ziemniakami/pęczakiem i surówką

WEGE: Panierowane „skrzydełka” z kalafiora, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami i surówką

 

ŚRODA

ZUPA: Krupnik jaglany z ziołami (vegan)

TRAD: Penne z kurczakiem, pieczarkami i rukolą w śmietanowym sosie

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości

 

CZWARTEK

ZUPA: Jarzynowa z curry (vegan)

TRAD: Wątróbka z kurczaka smażona z cebulą i jabłkiem

WEGE: Kotlety ziemniaczane z pieczarkowym sosem  i surówką z kiszonej kapusty, jabłka i marchewki

 

PIĄTEK

ZUPA: Z zieloną soczewicą i rozmarynem (vegan)

TRAD: Małosolne filety ze śledzia z cebulą w oleju, podane z ziemniakami i surówką po guryjsku

WEGE: Cannelloni z brokułami zapiekane pod beszamelem, podane z sałatą z winegretem

 
 
 

Comments


bottom of page