Jadłospis tygodniowy, 31.03-04.04.2025
- lokalnabistro
- 28 mar
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i sałatą z ogórkiem i śmietaną
WEGE: Spaghetti z wegańskim sosem po bolońsku, podane ze słonecznikowym „parmezanem” produkcji własnej
WTOREK
ZUPA: Ziemniaczana z kminkiem
TRAD: Strogonow z indyka, podany z ziemniakami/pęczakiem i surówką
WEGE: Panierowane „skrzydełka” z kalafiora, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami i surówką
ŚRODA
ZUPA: Krupnik jaglany z ziołami (vegan)
TRAD: Penne z kurczakiem, pieczarkami i rukolą w śmietanowym sosie
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Jarzynowa z curry (vegan)
TRAD: Wątróbka z kurczaka smażona z cebulą i jabłkiem
WEGE: Kotlety ziemniaczane z pieczarkowym sosem i surówką z kiszonej kapusty, jabłka i marchewki
PIĄTEK
ZUPA: Z zieloną soczewicą i rozmarynem (vegan)
TRAD: Małosolne filety ze śledzia z cebulą w oleju, podane z ziemniakami i surówką po guryjsku
WEGE: Cannelloni z brokułami zapiekane pod beszamelem, podane z sałatą z winegretem
Comments