PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Karkówka pieczona z pieczarkowym sosem, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Sałatka z makaronem, cukinią i pesto z suszonych pomidorów
WTOREK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Kotlet pożarski, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Szakszuka z dynią, papryką i jajkami, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką
ŚRODA
ZUPA: Krem z dyni na mleku kokosowym z ziołowymi grzankami (vega)
TRAD: Tortilla z kurczakiem i warzywami, podana z ziołowym dresingiem i sałatą z pomidorem
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Barszcz czerwony zabielany
TRAD: Potrawka z indyka w kremowo-pomidorowym sosie z pieczarkami i zielonym groszkiem, podana z ryżem basmati i sałatką z rukoli
WEGE: Pieczone bataty duszone w sosie curry ze świeżą kolendrą i granatami, podane z ryżem basmati
PIĄTEK
ZUPA: Pomidorowa z ryżem
TRAD: Miruna z sosem po grecku, podana z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
WEGE: Gnocchi ziemniaczane, podane z potrawką z soczewicy i pomidorów z warzywami i surówką
Comments