Jadłospis tygodniowy, 30.06-04.07.2025
- lokalnabistro
- 29 cze
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Schab pieczony, podany z sosem z zielonym pieprzem, gotowanymi ziemniakami i sałatami z winegretem
WEGE: Sałatka makaronowa z mini mozzarellą, szpinakiem i bazyliową emulsją
WTOREK
ZUPA: Z porem i zacierką
TRAD: Filet z uda kurczaka, duszony z warzywami w śmietanowym sosie, podany z ryżem basmati i surówką z letnich warzyw
WEGE: Curry warzywne na mleku kokosowym z ciecierzycą, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą (vegan)
ŚRODA
ZUPA: Z czerwonej soczewicy z pomidorem po indyjsku (vegan)
TRAD: Kotlet mielony z indyka, podany z młodymi ziemniaczkami i mizerią
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊
CZWARTEK
ZUPA: Chłodnik z botwinką
TRAD: Wątróbka drobiowa smażona z jabłkiem i cebulą, podana z ziemniakami i surówką z młodej kapusty z ogórkiem i ziołami
WEGE: Cukinia faszerowana, podana z pomidorowym sosem, ziemniakami i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Pomidorowa z ryżem
TRAD: Miruna zapiekana pod porowym beszamelem, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Babka ziemniaczana z wegańskim gulaszem z warzywami, podana z surówką
Comments