PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pomidorowa z makaronem
TRAD: Pieczeń z kurczaka z sosem serowo-ziołowym, ziemniakami i surówką
WEGE: Arancini z mozzarellą, podane na pomidorowym chutney oraz puree z marchewki z czarnym sezamem
WTOREK
ZUPA: Z soczewicy po hindusku
TRAD: Żeberka pieczone podane z duszoną kiszoną kapustą i pieczonymi ziemniakami
WEGE: Burger z kotletem z kalafiora, warzywami i wegańskim sosem burgerowym z ziołami i pieczonymi ziemniakami.
ŚRODA
ZUPA: Barszcz biały z ziemniakami i wędzonym tofu
TRAD: Curry z kurczakiem i warzywami na mleku kokosowym ze świeżą kolendrą, podane z ryżem jaśminowym
WEGE: Curry warzywne z ciecierzycą na mleku kokosowym ze świeżą kolendrą, podane z ryżem jaśminowym
CZWARTEK
ZUPA: Serowa po meksykańsku
TRAD: Wątróbka drobiowa, smażona z cebulą i jabłkiem, podana z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty
WEGE: „Mięso” sojowe duszone po podlasku, podane z ziemniakami i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Barszcz czerwony zabielany
TRAD: Miruna w cieście piwnym, podana z puree ziemniaczanym i surówką
WEGE: Wegańska fasolka po bretońsku, podana z focaccią z oliwkami
Comments