top of page

Jadłospis tygodniowy, 29.07-02.08.2024

zdjęcie poglądowe

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Zupa z fasolką szparagową

TRAD: Karkówka pieczona, podana z sosem myśliwskim, ziemniakami i

surówką

WEGE: Makaron spaghetti z wegetariańskim sosem po bolońsku ze

słonecznikowym „parmezanem” własnej produkcji


WTOREK

ZUPA: Botwinka z jajkiem

TRAD: Panierowana pierś z kurczaka, podana z puree ziemniaczanym i

sałatami ze śmietaną i szczypiorkiem

WEGE: Miks sałat z kuskusem perłowym , arbuzem, serem feta, oliwkami i prażonymi pestkami dyni z cydrowo-miętowym winegretem


ŚRODA

ZUPA: Gaspacho- chłodnik andaluzyjski (vegan)

TRAD: Gołąbek w pomidorowym sosie, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” (vegan)


CZWARTEK

ZUPA: Kalafiorowa po azjatycku

TRAD: Tortilla z kurczakiem i warzywami, podana z ziołowym dresingiem i

sałatami z marchewkowym julienne

WEGE: Ziołowe pęczotto z wędzonym tofu i warzywami, podane z surówką


PIĄTEK

ZUPA: Wielowarzywna (vegan)

TRAD: Śledź małosolny z cebulą w oleju, ziemniaki gotowane z koperkiem,

ogórek małosolny

WEGE: Kotleciki z płatków owsianych i warzyw, podane z pomidorowym

chutney, gotowanymi ziemniakami i surówką

63 wyświetlenia0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page