zdjęcie poglądowe
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Zupa z fasolką szparagową
TRAD: Karkówka pieczona, podana z sosem myśliwskim, ziemniakami i
surówką
WEGE: Makaron spaghetti z wegetariańskim sosem po bolońsku ze
słonecznikowym „parmezanem” własnej produkcji
WTOREK
ZUPA: Botwinka z jajkiem
TRAD: Panierowana pierś z kurczaka, podana z puree ziemniaczanym i
sałatami ze śmietaną i szczypiorkiem
WEGE: Miks sałat z kuskusem perłowym , arbuzem, serem feta, oliwkami i prażonymi pestkami dyni z cydrowo-miętowym winegretem
ŚRODA
ZUPA: Gaspacho- chłodnik andaluzyjski (vegan)
TRAD: Gołąbek w pomidorowym sosie, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” (vegan)
CZWARTEK
ZUPA: Kalafiorowa po azjatycku
TRAD: Tortilla z kurczakiem i warzywami, podana z ziołowym dresingiem i
sałatami z marchewkowym julienne
WEGE: Ziołowe pęczotto z wędzonym tofu i warzywami, podane z surówką
PIĄTEK
ZUPA: Wielowarzywna (vegan)
TRAD: Śledź małosolny z cebulą w oleju, ziemniaki gotowane z koperkiem,
ogórek małosolny
WEGE: Kotleciki z płatków owsianych i warzyw, podane z pomidorowym
chutney, gotowanymi ziemniakami i surówką
Comments