PONIEDZIAEK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Świeżynka duszona z cebulą, podana z ziemniakami i sałatką szwedzką
WEGE: Kotleciki jaglano-buraczane, podane z puree z marchewki i surówką z białych warzyw z ziołami i śliwką (vegan)
WTOREK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Medaliony z indyka z żurawiną, podane z pieczonymi ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański gyros z warzywami, zawinięty w tortillę, podany z koktajlowym dresingiem i sałatą z marchewką i winegretem
ŚRODA
ZUPA: Krem z dyni na mleku kokosowym, podany z groszkiem ptysiowym (vegan)
TRAD: Kotlet mielony, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański talerz szczęścia 😊
CZWARTEK
ZUPA: Grochowa (vegan)
TRAD: Filet z uda kurczaka duszony w śmietanowym sosie z warzywami i pieczarką, ryżem basmati i surówką
WEGE: Dyniowe curry z czerwoną fasolą i szpinakiem, na mleku kokosowym, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą
PIĄTEK
ZAMKNIĘTE Z POWODU ŚWIĄT
Comments