PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Gulasz z indyka z warzywami, podany z kaszą bulgur i surówką
WEGE: Wegańska potrawka z dyni z warzywami i ciecierzycą, podana z
kaszą bulgur i surówką (vegan)
WTOREK
ZUPA: Z fasolką perłową (vegan)
TRAD: Cygaro z piersi kurczaka z szynką i serem, podane z ziemniakami i
sałatą ze śmietaną i szczypiorkiem
WEGE: Pilaw z warzywami i wędzonym tofu, podane z surówką (vegan)
ŚRODA
ZUPA: Krem z dyni z prażonymi pestkami (vegan)
TRAD: Żeberka duszone z kapustą, podane z ziemniakami z koperkiem
WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” (vegan)
CZWARTEK
ZUPA: Rukolowa
TRAD: Kotlet pożarski, podany z ziemniakami i mizerią
WEGE: Bakłażan po gruzińsku, podany z ryżem zieloną soczewicą i
prażoną cebulką, oraz surówką z kapusty (vegan)
PIĄTEK
ZUPA: Makaronowa
TRAD: Ryba panierowana, podana z ziemniakami i surówką z kapusty
WEGE: Sałatka z pieczonym burakiem, kuskusem perłowym, fetą*,
prażonymi pestkami i balsamicznym winegretem
Comments