top of page
Zdjęcie autoralokalnabistro

JADŁOSPIS TYGODNIOWY, 28.08-01.09.2023



PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Gulasz z indyka z warzywami, podany z kaszą bulgur i surówką

WEGE: Wegańska potrawka z dyni z warzywami i ciecierzycą, podana z

kaszą bulgur i surówką (vegan)


WTOREK

ZUPA: Z fasolką perłową (vegan)

TRAD: Cygaro z piersi kurczaka z szynką i serem, podane z ziemniakami i

sałatą ze śmietaną i szczypiorkiem

WEGE: Pilaw z warzywami i wędzonym tofu, podane z surówką (vegan)


ŚRODA

ZUPA: Krem z dyni z prażonymi pestkami (vegan)

TRAD: Żeberka duszone z kapustą, podane z ziemniakami z koperkiem

WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” (vegan)


CZWARTEK

ZUPA: Rukolowa

TRAD: Kotlet pożarski, podany z ziemniakami i mizerią

WEGE: Bakłażan po gruzińsku, podany z ryżem zieloną soczewicą i

prażoną cebulką, oraz surówką z kapusty (vegan)


PIĄTEK

ZUPA: Makaronowa

TRAD: Ryba panierowana, podana z ziemniakami i surówką z kapusty

WEGE: Sałatka z pieczonym burakiem, kuskusem perłowym, fetą*,

prażonymi pestkami i balsamicznym winegretem

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page