
(zdjęcie poglądowe)
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Schab zapiekany pod warzywami z mozzarellą, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Gnocchi, podane z pomidorowo-warzywnym sosem i surówką
WTOREK
ZUPA: Grochowa (vegan)
TRAD: Kotlet de’volaile z ziołowym masłem, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Gulasz z „mięsem” sojowym i warzywami, podany z pęczakiem perłowym i surówką (vegan)
ŚRODA
ZUPA: Krem z dyni z nutą curry, podany z prażonymi pestkami (vegan)
TRAD: Kotlet mielony z indyka z sosem pieczarkowym, ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Zupa makaronowa
TRAD: Udo z kurczaka w sosie curry, podane z ryżem jaśminowym i surówką
WEGE: Naleśniki po rusku, podane z ziołowym dresingiem i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Krupnik z kaszy jaglanej z koperkiem (vegan)
TRAD: Miruna z sosem po grecku, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Pakory siekane, podane z wegańskim ziołowym dresingiem i sałatką z kaszy bulgur na ciepło
Commenti