zdjęcie poglądowe
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Pierś z kurczaka panierowana, podana z ziemniakami i sałatą z ogórkiem i śmietaną
WEGE: Bakłażan w sosie po gruzińsku, podany z ryżem basmati, zieloną soczewicą i prażoną cebulką, oraz surówką (vegan)
WTOREK
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem
TRAD: Zrazy wieprzowe duszone w sosie własnym, podane z ziemniakami i sałatą ze śmietaną i szczypiorkiem
WEGE: Szakszuka z dynią, papryką i jajkami, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką
ŚRODA
ZUPA: Krem z dyni z prażonymi pestkami (vegan)
TRAD: Biała kiełbaska pieczona w piwie, podana z duszoną kapustą i ziemniakami z koperkiem
WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” (vegan)
CZWARTEK
ZUPA: Z fasolką perłową i ziołami (vegan)
TRAD: Żołądki drobiowe duszone w śmietanowym sosie z koperkiem, podane z kaszą jęczmienną i surówką z buraczków
WEGE: Pilaw z warzywami i wędzonym tofu, podany z surówką (vegan)
PIĄTEK
ZUPA: Makaronowa
TRAD: Ryba w sosie po grecku, podana z ziemniakami i surówką z kapusty
WEGE: Babka z cukinii z ziołami, podana z pomidorowo-ziołowym sosem i surówką
Σχόλια