top of page

Jadłospis tygodniowy, 26-30.08.2024

zdjęcie poglądowe


PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Pierś z kurczaka panierowana, podana z ziemniakami i sałatą z ogórkiem i śmietaną

WEGE: Bakłażan w sosie po gruzińsku, podany z ryżem basmati, zieloną soczewicą i prażoną cebulką, oraz surówką (vegan)


WTOREK

ZUPA: Szczawiowa z jajkiem

TRAD: Zrazy wieprzowe duszone w sosie własnym, podane z ziemniakami i sałatą ze śmietaną i szczypiorkiem

WEGE: Szakszuka z dynią, papryką i jajkami, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką


ŚRODA

ZUPA: Krem z dyni z prażonymi pestkami (vegan)

TRAD: Biała kiełbaska pieczona w piwie, podana z duszoną kapustą i ziemniakami z koperkiem

WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” (vegan)


CZWARTEK

ZUPA: Z fasolką perłową i ziołami (vegan)

TRAD: Żołądki drobiowe duszone w śmietanowym sosie z koperkiem, podane z kaszą jęczmienną i surówką z buraczków

WEGE: Pilaw z warzywami i wędzonym tofu, podany z surówką (vegan)


PIĄTEK

ZUPA: Makaronowa

TRAD: Ryba w sosie po grecku, podana z ziemniakami i surówką z kapusty

WEGE: Babka z cukinii z ziołami, podana z pomidorowo-ziołowym sosem i surówką

62 wyświetlenia0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Σχόλια


bottom of page