PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Kalafiorowa
TRAD: Świeżynka duszona z cebulą, podana z ziemniakami i sałatą z ogórkiem i winegretem
WEGE: Fasola duszona z cebulą i jabłkiem, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką
WTOREK
ZUPA: Krem z cukinii i sera z ziołowymi grzankami
TRAD: Makaron penne z kurczakiem, pomidorem i szpinakiem w śmietanowym sosie
WEGE: Potrawka z dyni z warzywami i ciecierzycą, podana z ziołowa kaszą jaglaną i surówka
ŚRODA
ZUPA: Jarzynowa z curry (vegan)
TRAD: Leczo z cukinii z kiełbaską, podane z ziemniakami
WEGE: Wegański talerz szczęścia
CZWARTEK
ZUPA: Ziemniaczana z kminkiem
TRAD: Żołądki z kurczaka duszone w śmietanowo-koperkowym sosie, podane z ryżem basmati i surówką z buraków
WEGE: Dahl z grochu z masalą i szpinakiem , podany z ryżem basmati i pieczonymi w balsamiko burakami
PIĄTEK
ZUPA: Makaronowa
TRAD: Ryba panierowana, podana z ziemniakami i surówką z kapusty
WEGE: Bakłażan po gruzińsku, podany ziemniakami, oraz surówką z kapusty
Comments