top of page

Jadłospis tygodniowy, 24-28.03.2025

zdjęcie poglądowe
zdjęcie poglądowe

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Udo z kurczaka pieczone, podane z ziemniakami i duszoną marchewką

WEGE: Sałatka z ziołową kaszą jaglaną, jajkiem, pomidorem, ogórkiem kiszonym i ziołowym dresingiem


WTOREK

ZUPA: Kapuśniak z kiszonej kapusty

TRAD: Cygaro ze schabu z pieczarkami i mozzarellą, podane z puree ziemniaczanym i surówką

WEGE: Ragout warzywne z ciecierzycą, podane z pęczakiem perłowym i surówką


ŚRODA

ZUPA: Z soczewicy po hindusku (vegan)

TRAD: Kotlet pożarski, podany z ziemniakami i sałatą ze szczypiotkiem i śmietaną

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości


CZWARTEK

ZUPA: Neapolitańska z serem i makaronem

TRAD: Krokiety z mięsem, podane z surówką z buraczków

WEGE: Pieczone bataty duszone w sosie curry ze świeżą kolendrą i granatami,podane z ryżem basmati


PIĄTEK

ZUPA: Cukiniowa

TRAD: Miruna w cieście piwnym, podana z puree ziemniaczanym i surówką

WEGE: Dahl z grochu z masalą i szpinakiem, podany z kaszą bulgur z vermicelli i pieczonymi burakami

 
 
 

留言


bottom of page