Jadłospis tygodniowy, 24-28.03.2025
- lokalnabistro
- 23 mar
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Udo z kurczaka pieczone, podane z ziemniakami i duszoną marchewką
WEGE: Sałatka z ziołową kaszą jaglaną, jajkiem, pomidorem, ogórkiem kiszonym i ziołowym dresingiem
WTOREK
ZUPA: Kapuśniak z kiszonej kapusty
TRAD: Cygaro ze schabu z pieczarkami i mozzarellą, podane z puree ziemniaczanym i surówką
WEGE: Ragout warzywne z ciecierzycą, podane z pęczakiem perłowym i surówką
ŚRODA
ZUPA: Z soczewicy po hindusku (vegan)
TRAD: Kotlet pożarski, podany z ziemniakami i sałatą ze szczypiotkiem i śmietaną
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Neapolitańska z serem i makaronem
TRAD: Krokiety z mięsem, podane z surówką z buraczków
WEGE: Pieczone bataty duszone w sosie curry ze świeżą kolendrą i granatami,podane z ryżem basmati
PIĄTEK
ZUPA: Cukiniowa
TRAD: Miruna w cieście piwnym, podana z puree ziemniaczanym i surówką
WEGE: Dahl z grochu z masalą i szpinakiem, podany z kaszą bulgur z vermicelli i pieczonymi burakami
留言