top of page

Jadłospis tygodniowy, 24-28.02.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Jarzynowa

TRAD: Schab pieczony podany z cebulowo-musztardowym sosem, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Wegańskie chilli sin carne ze świeżą kolendrą, podane z ryżem basmati

 

WTOREK

ZUPA: Kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorem i koperkiem (vegan)

TRAD: Gulasz z indyka i warzyw, podany z kaszą gryczaną i surówką

WEGE: Wegański gyros z warzywami, zawinięty w tortillę, podany z koktajlowym dresingiem i surówką

 

ŚRODA 

ZUPA: Minestrone z fasolką perłową i ziołami (vegan)

TRAD: Cygaro ze schabu z szynką i serem, podane z ziemniakami i surówką WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości

 

CZWARTEK

ZUPA: Brokułowa

TRAD: Udo z kurczaka pieczone, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Pierogi ruskie, podane ze złocistą cebulką i surówką

 

PIĄTEK

ZUPA: Barszcz czerwony

TRAD: Gałki rybne w delikatnym sosie z koperkiem, podane z jaśminowym ryżem oraz duetem surówekWEGE: Tofu w orientalnej glazurze z warzywami, podane z jaśminowym ryżem

 

 
 
 

Comments


bottom of page