PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Jarzynowa
TRAD: Schab pieczony podany z cebulowo-musztardowym sosem, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegańskie chilli sin carne ze świeżą kolendrą, podane z ryżem basmati
WTOREK
ZUPA: Kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorem i koperkiem (vegan)
TRAD: Gulasz z indyka i warzyw, podany z kaszą gryczaną i surówką
WEGE: Wegański gyros z warzywami, zawinięty w tortillę, podany z koktajlowym dresingiem i surówką
ŚRODA
ZUPA: Minestrone z fasolką perłową i ziołami (vegan)
TRAD: Cygaro ze schabu z szynką i serem, podane z ziemniakami i surówką WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Udo z kurczaka pieczone, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Pierogi ruskie, podane ze złocistą cebulką i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Barszcz czerwony
TRAD: Gałki rybne w delikatnym sosie z koperkiem, podane z jaśminowym ryżem oraz duetem surówekWEGE: Tofu w orientalnej glazurze z warzywami, podane z jaśminowym ryżem
Comments