PONIEDZIAEK
ZUPA: Z fasolką szparagową
TRAD: Pieczeń z indyka, podana z kremowym sosem paprykowo-pomidorowym, ziemniakami i surówką
WEGE: Sałatka makaronowa z bazyliowym pesto, mini mozzarellą pomidorem malinowym
WTOREK
ZUPA: Pomidorowa z makaronem
TRAD: Gulasz wieprzowy po węgiersku, podany z pęczakiem perłowym i surówką z buraków i kiszonego ogórka
WEGE: Tarta z warzywami, podana z sałatami z ogórkiem i winegretem
ŚRODA
ZUPA: Chłopska
TRAD: Panierowana pierś z kurczaka, podana z puree ziemniaczanym i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Kalafiorowa po azjatycku
TRAD: Wątróbka z kurczaka smażona z cebulą i jabłkiem z nutą majeranku, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Krokiety z kapustą i grzybami, podane z ziołowym dresingiem i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Kapuśniak z pomidorem
TRAD: Morszczuk w śmietanowo- szpinakowym sosie, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami i surówką
留言