PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Koperkowa z kaszą jęczmienną
TRAD: Udo z kurczaka pieczone, podane z ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem i śmietaną
WEGE: Spaghetti z wegańskim sosem po bolońsku, podane ze słonecznikowym „parmezanem”
WTOREK
ZUPA: Krem z cukinii i sera z ziołowymi grzankami
TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Strogonow z boczniaków z kiszonym ogórkiem i papryką, podany z ziemniakami i surówka
ŚRODA
ZUPA: Rosół z makaronem/ Wegański bulion na orientalną nutę z makaronem ryżowym i warzywnym
TRAD: Klopsiki z kurczaka w koperkowym sosie, podane z kaszą jęczmienną perłową i surówką z buraczków
WEGE: Wegański talerz szczęścia
CZWARTEK
ZUPA: Kalafiorowa
TRAD: Sztuka mięsa z jarzynką w chrzanowym sosie, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Dahl z grochu z masalą i szpinakiem , podany z ryżem basmati i pieczonymi w balsamiko burakami
PIĄTEK
ZUPA: Ziemniaczana z kminkiem
TRAD: Dwukolorowa pieczeń z dorsza, z cytrynowym sosem, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Fasola duszona z cebulą i jabłkiem, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką
Comments