top of page

Jadłospis tygodniowy, 23-27.09.2024

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Koperkowa z kaszą jęczmienną

TRAD: Udo z kurczaka pieczone, podane z ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem i śmietaną

WEGE: Spaghetti z wegańskim sosem po bolońsku, podane ze słonecznikowym „parmezanem”

 

WTOREK

ZUPA: Krem z cukinii i sera z ziołowymi grzankami

TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Strogonow z boczniaków z kiszonym ogórkiem i papryką, podany z ziemniakami i surówka

 

ŚRODA

ZUPA: Rosół z makaronem/ Wegański bulion na orientalną nutę  z makaronem ryżowym i warzywnym

TRAD: Klopsiki z kurczaka w koperkowym sosie, podane z kaszą jęczmienną perłową i surówką z buraczków

WEGE: Wegański talerz szczęścia


CZWARTEK

ZUPA: Kalafiorowa

TRAD: Sztuka mięsa z jarzynką w chrzanowym sosie, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Dahl z grochu z masalą i szpinakiem , podany z ryżem basmati i pieczonymi w balsamiko burakami

 

PIĄTEK

ZUPA: Ziemniaczana z kminkiem

TRAD: Dwukolorowa pieczeń z dorsza, z cytrynowym sosem, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Fasola duszona z cebulą i jabłkiem, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką

46 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page