Jadłospis tygodniowy, 23-27.06.2025
- lokalnabistro
- 20 cze
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Karkówka pieczona podana z myśliwskim sosem, ziemniakami i surówką
WEGE: Wegańskie chilli sin carne, podane z ryżem basmati oraz sałatą ze szczypiorkiem i winegretem
WTOREK
ZUPA: Chłodnik z cukinią i miętą z orzechami włoskimi
TRAD: Nuggetsy z piersi kurczaka, podane z ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem i śmietaną
WEGE: Pieczone gołąbki z warzywno-owsianym farszem, podane z pomidorowo-ziołowym sosem, ziemniakami i surówką
ŚRODA
ZUPA: Grochowa
TRAD: Kotlet pożarski, podany z ziemniakami i mizerią
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊
CZWARTEK
ZUPA: Z fasolką szparagową
TRAD: Bitka wieprzowa w sosie własnym, podana z młodymi ziemniakami i surówką
WEGE: Leczo z cukinii z pieczarkami, siemieniem lnianym i pestkami słonecznika, podane z makaronem penne
PIĄTEK
ZUPA: Neapolitańska z makaronem
TRAD: Dwukolorowa pieczeń rybna z cytrynowym sosem, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Fasola duszona z cebulą i kwaśnym jabłkiem, podana z ziemniakami i surówką (vegan)
Comments