zdjęcie poglądowe
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Kurczak w sosie butter chicken, podany z ryżem basmati i świeżą kolendrą
WEGE: Tofu z sosie tikka masala, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą
WTOREK
ZUPA: Rukolowa
TRAD: Karkówka duszona, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Sałatka z ciecierzycą, pieczonym burakiem, prażonymi pestkami, fetą i balsamicznym winegretem
ŚRODA
ZUPA: Kapuśniak z młodej kapusty (vegan)
TRAD: Kofty z fetą i suszonymi pomidorami, podane z sosem tzatzyki, pieczonymi ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” na arabską nutę (vegan)
· Falafele
· Hummus z tahini i paprykową oliwą
· Marynowana rzodkiew i papryka
· Ziołowa sałatka tabuleh z kuskusem
· Grillowane warzywa (cukinia, bakłażan)
· Pita
CZWARTEK
ZUPA: Cukiniowa z ziołami
TRAD: Nuggetsy z kurczaka, podane z ziemniakami i mizerią
WEGE: Kotlety ziemniaczane, podane z pieczarkowym sosem i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Barszcz biały
TRAD: Fishburger z sosem tatarskim, podany z colesławem z młodej kapusty
WEGE: Roladki z cukinii z owsiano-warzywnym farszem, podane z pomidorowym chutney, ziemniakami i surówką
コメント