top of page

Jadłospis tygodniowy, 22-26.07.2024

zdjęcie poglądowe

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Kurczak w sosie butter chicken, podany z ryżem basmati i świeżą kolendrą

WEGE: Tofu z sosie tikka masala, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą

 

WTOREK

ZUPA: Rukolowa

TRAD: Karkówka duszona, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Sałatka z ciecierzycą, pieczonym burakiem, prażonymi pestkami, fetą i balsamicznym winegretem

 

ŚRODA

ZUPA: Kapuśniak z młodej kapusty (vegan)

TRAD: Kofty z fetą i suszonymi pomidorami, podane z sosem tzatzyki, pieczonymi ziemniakami i surówką

WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” na arabską nutę (vegan)

·        Falafele

·        Hummus z tahini i paprykową oliwą

·        Marynowana rzodkiew i papryka

·        Ziołowa sałatka tabuleh z kuskusem

·        Grillowane warzywa (cukinia, bakłażan)

·        Pita

 

CZWARTEK

ZUPA: Cukiniowa z ziołami

TRAD: Nuggetsy z kurczaka, podane z ziemniakami i mizerią

WEGE: Kotlety ziemniaczane, podane z pieczarkowym sosem i surówką

 

PIĄTEK

ZUPA: Barszcz biały

TRAD: Fishburger z sosem tatarskim, podany z colesławem z młodej kapusty

WEGE: Roladki z cukinii z owsiano-warzywnym farszem, podane z pomidorowym chutney, ziemniakami i surówką

58 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

コメント


bottom of page