PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Rolada z piersi kurczaka, podana z ziołowym sosem, ziemniakami i surówką
WEGE: Tofu w sosie tikka masala z groszkiem i świeżą kolendrą, podane z ryżem basmati
WTOREK
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem
TRAD: Zrazy ze schabu sosie własnym, podany z puree ziemniaczanym i duetem surówek
WEGE: Tarta z pieczarkami, podana z sałatą ze szczypiorkiem i winegretem
ŚRODA
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Pieczone skrzydełka z kurczaka, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Pomidorowa z ryżem
TRAD: Pieczeń rzymska, podana z pomidorowo-ziołowym sosem, ziemniakami i surówką
WEGE: Sałatka a’la gyros z warzywami na miskie sałat z kapustą pekińską
PIĄTEK
ZUPA: Kwaśnica
TRAD: Fishburger z sosem tatarskim, marynowaną cebulą i warzywami, podany z surówką colesław
WEGE: Burger jaglano-buraczany z marynowaną czerwoną cebulką, sosem mayo-sriraha i warzywami, podany z surówką colesław
Comentarios