top of page

Jadłospis tygodniowy, 21-25.10.2024

Zdjęcie autora: lokalnabistrolokalnabistro

PONIEDZIAEK

ZUPA: Z fasolką szparagową

TRAD: Pieczeń z indyka, podana z kremowym sosem paprykowo-pomidorowym, ziemniakami i surówką

WEGE: Mix sałat z zieloną soczewicą, gruszką i serem blue, podany z miodowo-cydrowym winegretem


WTOREK

ZUPA: Pomidorowa z makaronem

TRAD: Gulasz wieprzowy po węgiersku, podany z kluseczkami i surówką z buraków i kiszonego ogórka

WEGE: Tofu w sosie tikka masala, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą


ŚRODA

ZUPA: Marokańska harirra

TRAD: Kotlet pożarski, podany z puree ziemniaczanym i surówką

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości


CZWARTEK

ZUPA: Kalafiorowa po azjatycku

TRAD: Wątróbka z kurczaka smażona z cebulą i jabłkiem z nutą majeranku, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Krokiety z kapustą i grzybami, podane z surówką


PIĄTEK

ZUPA: Kapuśniak z pomidorem

TRAD: Morszczuk w śmietanowo- szpinakowym sosie, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami i surówką

87 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page