
PONIEDZIAEK
ZUPA: Z fasolką szparagową
TRAD: Pieczeń z indyka, podana z kremowym sosem paprykowo-pomidorowym, ziemniakami i surówką
WEGE: Mix sałat z zieloną soczewicą, gruszką i serem blue, podany z miodowo-cydrowym winegretem
WTOREK
ZUPA: Pomidorowa z makaronem
TRAD: Gulasz wieprzowy po węgiersku, podany z kluseczkami i surówką z buraków i kiszonego ogórka
WEGE: Tofu w sosie tikka masala, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą
ŚRODA
ZUPA: Marokańska harirra
TRAD: Kotlet pożarski, podany z puree ziemniaczanym i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Kalafiorowa po azjatycku
TRAD: Wątróbka z kurczaka smażona z cebulą i jabłkiem z nutą majeranku, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Krokiety z kapustą i grzybami, podane z surówką
PIĄTEK
ZUPA: Kapuśniak z pomidorem
TRAD: Morszczuk w śmietanowo- szpinakowym sosie, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami i surówką
Comments