
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Grillowane medaliony z piersi kurczaka, podane z sosem tzatzyki, ziemniakami i surówką
WEGE: Pieczone bataty duszone w sosie curry ze świeżą kolendrą i granatami, podane z mujadarą
WTOREK
ZUPA: Krem serowo-cebulowa z groszkiem ptysiowym
TRAD: Pulpeciki wieprzowe z cygańskim sosem, podane z kaszą jęczmienną i surówką
WEGE: Tortilla z wędzonym tofu i warzywami, podane z dressingiem
ŚRODA
ZUPA: Marokańska harirra (vegan)
TRAD: Kotlet pożarski podany z puree ziemniaczanym i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem
TRAD: Krokiety po chińsku z kurczakiem i warzywami, podane z orientalnym dresingiem i marynowaną kapustą
WEGE: Kapusta duszona z pieczarkami, podana z pieczonymi ziemniakami
PIĄTEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Fishburger z sosem tatarskim, marynowaną cebulą i warzywami, podany z pieczonymi ziemniaczkami i colesławem
WEGE: Dahl z grochu z masalą i szpinakiem, podany z ryżem basmati, pieczonymi burakami i surówką z białych warzyw ze śliwką
Comentarios