top of page

Jadłospis tygodniowy, 20-24.05.2024

Zdjęcie autora: lokalnabistrolokalnabistro

Poniedziałek

ZUPA: Pomidorowa z ryżem

TRAD: Grillowane medaliony z piersi kurczaka, podane z sosem tzatzyki, podane z pieczonymi ziemniakami i sałatą z winegretem

WEGE: Sałatka na bazie sałat z ziołowym pęczakiem, serem feta, pomidorami i oliwkami, podana z delikatnym winegretem


Wtorek

ZUPA: Ogórkowa

TRAD: Karkówka pieczona, podana z sosem z zielonym pieprzem, ziemniakami i surówką

WEGE: Makaron penne z sosem putanesca z oliwkami i kaparami


Środa

ZUPA: Marokańska harirra (vegan)

TRAD: Udo z indyka duszone z warzywami i jabłkiem z nutą cynamonu, podane z kaszą jęczmienną i surówką

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości


Czwartek

Tego dnia bistro będzie nieczynne, za utrudnienia przepraszamy


Piątek

ZUPA: Chłopska

TRAD: Miruna zapiekana pod porowym beszamelem, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Kotleciki z kaszy jaglanej i buraka, podane z puree z pasternaku z czarnym sezamem i surówką

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page