
Poniedziałek
ZUPA: Pomidorowa z ryżem
TRAD: Grillowane medaliony z piersi kurczaka, podane z sosem tzatzyki, podane z pieczonymi ziemniakami i sałatą z winegretem
WEGE: Sałatka na bazie sałat z ziołowym pęczakiem, serem feta, pomidorami i oliwkami, podana z delikatnym winegretem
Wtorek
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Karkówka pieczona, podana z sosem z zielonym pieprzem, ziemniakami i surówką
WEGE: Makaron penne z sosem putanesca z oliwkami i kaparami
Środa
ZUPA: Marokańska harirra (vegan)
TRAD: Udo z indyka duszone z warzywami i jabłkiem z nutą cynamonu, podane z kaszą jęczmienną i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
Czwartek
Tego dnia bistro będzie nieczynne, za utrudnienia przepraszamy
Piątek
ZUPA: Chłopska
TRAD: Miruna zapiekana pod porowym beszamelem, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Kotleciki z kaszy jaglanej i buraka, podane z puree z pasternaku z czarnym sezamem i surówką
Comments