
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Zupa grochowa (vegan)
TRAD: Pieczeń z kurczaka z sosem serowo-ziołowym, ziemniakami i surówką
WEGE: Arancini z mozzarellą, podane z pomidorowym chutney, puree z warzyw i sałatką z rukoli
WTOREK
ZUPA: Barszcz biały z majerankiem
TRAD: Kotlet mielony, podany z ziemniakami i surówką z buraków
WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami i surówką
ŚRODA
ZUPA: Jarzynowa z curry (vegan)
TRAD: Bigos z mięsem i kiełbasą, podany z pieczonymi ziemniakami
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Zacierkowa
TRAD: Karkówka duszona w cebulowo-musztardowym sosie, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Krokiety z kapustą i grzybami, podane z surówką z buraczków
PIĄTEK
ZUPA: Zupa z czerwonej soczewicy (vegan)
TRAD: Śledzik małosolny z cebulą w oleju, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Aromatyczne falafele, podane z wegańskim ziołowym sosem, kaszą bulgur z warzywami i surówką
Comments