top of page

Jadłospis tygodniowy, 20-24.01.2025


zdjęcie poglądowe
zdjęcie poglądowe

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Zupa grochowa (vegan)

TRAD: Pieczeń z kurczaka z sosem serowo-ziołowym, ziemniakami i surówką

WEGE: Arancini z mozzarellą, podane z pomidorowym chutney, puree z warzyw i sałatką z rukoli

 

WTOREK

ZUPA: Barszcz biały z majerankiem

TRAD: Kotlet mielony, podany z ziemniakami i surówką z buraków

WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami i surówką

 

ŚRODA

ZUPA: Jarzynowa z curry (vegan)

TRAD: Bigos z mięsem i kiełbasą, podany z pieczonymi ziemniakami

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości

 

CZWARTEK

ZUPA: Zacierkowa

TRAD: Karkówka duszona w cebulowo-musztardowym sosie, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Krokiety z kapustą i grzybami, podane z surówką z buraczków 

 

PIĄTEK

ZUPA: Zupa z czerwonej soczewicy (vegan)

TRAD: Śledzik małosolny z cebulą w oleju, podany z ziemniakami  i surówką

WEGE: Aromatyczne falafele, podane z wegańskim ziołowym sosem, kaszą bulgur z warzywami i surówką

7 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page