zdjęcie poglądowe
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Cukiniowa
TRAD: Grillowane medaliony z piersi kurczaka, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem i winegretem
WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dresingiem i sałatą ze szczypiorkiem i winegretem
WTOREK
ZUPA: Rukolowa
TRAD: Frykadelki z indyka w sosie po cygańsku, podane z pęczakiem perłowym i surówką
WEGE: Tarta z cukinią, pomidorem cherry i serem ser feta, podana z sałatami, ogórkiem i winegretem
ŚRODA
ZUPA: Zupa z zielonych warzyw (vegan)
TRAD: Cygaro z piersi kurczaka z szynką i serem, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości”- zapytaj kelnera co pysznego przygotowaliśmy tym razem (vegan)
CZWARTEK
ZUPA: Botwinka z jajkiem
TRAD: Policzki wieprzowe duszone w sosie własnym, podane z ziemniakami i sałatką z pomidora, cebuli cukrowej ze śmietaną
WEGE: Leczo z cukinii z pieczarkami, siemieniem lnianym i pestkami słonecznika, podane z makaronem penne
PIĄTEK
ZUPA: Jarzynowa z curry
TRAD: Miruna zapiekana pod beszamelem z warzywami, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Chrupiące roladki z bakłażana z orzechowym nadzieniem, podane z ziemniakami i rukolą z pomidorem i winegretem
Comentarios