top of page

Jadłospis tygodniowy 19-23.08.2024

zdjęcie poglądowe

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Cukiniowa

TRAD: Grillowane medaliony z piersi kurczaka, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem i winegretem

WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dresingiem i sałatą ze szczypiorkiem i winegretem


WTOREK

ZUPA: Rukolowa

TRAD: Frykadelki z indyka w sosie po cygańsku, podane z pęczakiem perłowym i surówką

WEGE: Tarta z cukinią, pomidorem cherry i serem ser feta, podana z sałatami, ogórkiem i winegretem


ŚRODA

ZUPA: Zupa z zielonych warzyw (vegan)

TRAD: Cygaro z piersi kurczaka z szynką i serem, podane z ziemniakami i surówką

WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości”- zapytaj kelnera co pysznego przygotowaliśmy tym razem (vegan)


CZWARTEK

ZUPA: Botwinka z jajkiem

TRAD: Policzki wieprzowe duszone w sosie własnym, podane z ziemniakami i sałatką z pomidora, cebuli cukrowej ze śmietaną

WEGE: Leczo z cukinii z pieczarkami, siemieniem lnianym i pestkami słonecznika, podane z makaronem penne


PIĄTEK

ZUPA: Jarzynowa z curry

TRAD: Miruna zapiekana pod beszamelem z warzywami, podane z ziemniakami i surówką

WEGE: Chrupiące roladki z bakłażana z orzechowym nadzieniem, podane z ziemniakami i rukolą z pomidorem i winegretem

72 wyświetlenia0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comentarios


bottom of page