Jadłospis tygodniowy, 19-23.05.2025
- lokalnabistro
- 16 maj
- 1 minut(y) czytania

Poniedziałek
ZUPA: Pomidorowa z ryżem
TRAD: Świeżynka duszona z cebulą, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Sałatka na bazie sałat z ziołowym pęczakiem, serem feta, pomidorami i oliwkami, podana z delikatnym winegretem
Wtorek
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem
TRAD: Makaron penne z kurczakiem i pieczarkami w śmietanowym sosie z rukolą
WEGE: Makaron penne z sosem putanesca z oliwkami i kaparami
Środa
ZUPA: Marokańska harirra (vegan)
TRAD: Zrazy wieprzowe duszone w sosie własnym, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊
Czwartek
ZUPA: Neapolitańska z makaronem
TRAD: Kotlet pożarski, podany z ziemniakami i sałatą z ogórkiem i winegretem
WEGE: Bakłażan w sosie po gruzińsku, podany z ryżem basmati, zieloną soczewicą i prażoną cebulką, surówką z kapusty
Piątek
ZUPA: Chłopska
TRAD: Miruna zapiekana pod porowym beszamelem, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Kotleciki z kaszy jaglanej i buraka, podane z ziemniakami i surówką
Comentarios