top of page

 Jadłospis tygodniowy, 19-23.05.2025

Poniedziałek

ZUPA: Pomidorowa z ryżem

TRAD: Świeżynka duszona z cebulą, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Sałatka na bazie sałat z ziołowym pęczakiem, serem feta, pomidorami i oliwkami, podana z delikatnym winegretem

 

Wtorek

ZUPA: Szczawiowa z jajkiem

TRAD: Makaron penne z kurczakiem i pieczarkami w śmietanowym sosie z rukolą

WEGE: Makaron penne z sosem putanesca z oliwkami i kaparami

 

Środa

ZUPA: Marokańska harirra (vegan)

TRAD: Zrazy wieprzowe duszone w sosie własnym, podane z ziemniakami i surówką

WEGE:  Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊

 

Czwartek

ZUPA: Neapolitańska z makaronem

TRAD: Kotlet pożarski, podany z ziemniakami i sałatą z ogórkiem i winegretem

WEGE: Bakłażan w sosie po gruzińsku, podany z ryżem basmati, zieloną soczewicą i prażoną cebulką, surówką z kapusty

 

 

Piątek

ZUPA: Chłopska  

TRAD: Miruna zapiekana pod porowym beszamelem, podana z ziemniakami i surówką  

WEGE: Kotleciki z kaszy jaglanej i buraka, podane z ziemniakami i surówką

 
 
 

Comentarios


bottom of page