top of page

Jadłospis tygodniowy, 18-22.11.2024

Zdjęcie autora: lokalnabistrolokalnabistro

Zaktualizowano: 17 lis 2024


PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Grillowane medaliony z piersi kurczaka, podane z sosem tzatziki,

ziemniakami i surówką

WEGE: Kapusta duszona z mini pieczarkami, podana z tołkanicą


WTOREK

ZUPA: Ogórkowa

TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i surówką z własnej

kiszonej kapusty

WEGE: Szakszuka z dynią, papryką i jajkami, podana z pieczonymi

ziemniakami i surówką


ŚRODA

ZUPA: Marokańska harirra (vegan)

TRAD: Żołądki drobiowe duszone w śmietanowym sosie, podane z kaszą

jęczmienną i surówką z buraczków

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości


CZWARTEK

ZUPA: Szczawiowa z jajkiem

TRAD: Potrawka z indyka w pomidorowo-śmietanowym sosie, podana z

ryżem basmati i surówką

WEGE: Pieczone bataty duszone w sosie curry ze świeżą kolendrą i

granatami, podane z ryżem basmati


PIĄTEK

ZUPA: Kwaśnica

TRAD: Ryba w sosie po grecku, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Arancini z mozzarellą, podane z pomidorowym chutney i puree z

białych warzyw oraz sałatką z rukoli

90 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page