
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Grillowane medaliony z piersi kurczaka, podane z sosem tzatziki,
ziemniakami i surówką
WEGE: Kapusta duszona z mini pieczarkami, podana z tołkanicą
WTOREK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i surówką z własnej
kiszonej kapusty
WEGE: Szakszuka z dynią, papryką i jajkami, podana z pieczonymi
ziemniakami i surówką
ŚRODA
ZUPA: Marokańska harirra (vegan)
TRAD: Żołądki drobiowe duszone w śmietanowym sosie, podane z kaszą
jęczmienną i surówką z buraczków
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem
TRAD: Potrawka z indyka w pomidorowo-śmietanowym sosie, podana z
ryżem basmati i surówką
WEGE: Pieczone bataty duszone w sosie curry ze świeżą kolendrą i
granatami, podane z ryżem basmati
PIĄTEK
ZUPA: Kwaśnica
TRAD: Ryba w sosie po grecku, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Arancini z mozzarellą, podane z pomidorowym chutney i puree z
białych warzyw oraz sałatką z rukoli
Comments