
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Z fasolką szparagową
TRAD: Nuggetsy z piersi kurczaka z ziołowym dresingiem, ziemniakami i surówką
WEGE: Sałatka makaronowa z bazyliowym pesto, świeżym szpinakiem, mini mozzarellą, pomidorem
WTOREK
ZUPA: Kalafiorowa
TRAD: Ragout wołowe z warzywami, podane z kaszą gryczaną niepaloną i surówką z buraczków
WEGE: Gołąbek z kaszą jęczmienną z warzywami, podane z pieczarkowym sosem, ziemniakami z koperkiem i surówką z marchewki
ŚRODA
ZUPA: Grochowa (vegan)
TRAD: Kotlet po litewsku, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊
CZWARTEK
ZUPA: Ziemniaczana z kminkiem
TRAD: Bitki wieprzowe duszone w cebulowym sosie, podane pęczakiem perłowym i surówką
WEGE: Makaron penne w śmietanowym sosie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
PIĄTEK
ZUPA: Wielowarzywna
TRAD: Miruna panierowana, podana z ziemniakami i surówką ą
WEGE: Aromatyczne falafele, podane z kremowym hummusem z ziołami i talarkami buraków z rukolowo-orzechowym pesto
Comentarios