
zdjęcie poglądowe
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami z koperkiem i sałatami ze szczypiorkiem i śmietaną/winegretem
WEGE: Sałatka z kuskusem perłowym, truskawkami i serem camembert
WTOREK
ZUPA: Z letnich warzyw (vegan)
TRAD: Potrawka z kurczaka, podana z ryżem basmati i surówką
WEGE: Pulpeciki z tofu zapiekane w pomidorowym sosie, podane z ryżem basmati i surówką
ŚRODA
ZUPA: Z fasolką perłową (vegan)
TRAD: Zraz wieprzowy w sosie własnym z ziołami, podany z młodymi ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊
CZWARTEK
ZUPA: Chłodnik z botwinką
TRAD: Wątróbka drobiowa smażona z cebulą i jabłkiem, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Krokiety z brokułem, papryką i jajkiem, podane z surówką
PIĄTEK
ZUPA: Barszcz biały
TRAD: Kotlet rybny, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Pieczeń z zielonej soczewicy, podana z pieczarkowym sosem ziemniakami i surówką
Comments