top of page

Jadłospis tygodniowy, 17-21.06.2024

Zdjęcie autora: lokalnabistrolokalnabistro

zdjęcie poglądowe

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami z koperkiem i sałatami ze szczypiorkiem i śmietaną/winegretem

WEGE: Sałatka z kuskusem perłowym, truskawkami i serem camembert


WTOREK

ZUPA: Z letnich warzyw (vegan)

TRAD: Potrawka z kurczaka, podana z ryżem basmati i surówką

WEGE: Pulpeciki z tofu zapiekane w pomidorowym sosie, podane z ryżem basmati i surówką


ŚRODA

ZUPA: Z fasolką perłową (vegan)

TRAD: Zraz wieprzowy w sosie własnym z ziołami, podany z młodymi ziemniakami i surówką

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊


CZWARTEK

ZUPA: Chłodnik z botwinką

TRAD: Wątróbka drobiowa smażona z cebulą i jabłkiem, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Krokiety z brokułem, papryką i jajkiem, podane z surówką


PIĄTEK

ZUPA: Barszcz biały

TRAD: Kotlet rybny, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Pieczeń z zielonej soczewicy, podana z pieczarkowym sosem ziemniakami i surówką

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page