
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Podudzia z kurczaka pieczone, podane z ziemniakami i surówka
WEGE: Kluski śląski, podane z pieczarkowym sosem i surówką
WTOREK
ZUPA: Krem z buraka z mlekiem kokosowym i prażonym sezamem (vegan)
TRAD: Schab pieczony, podany z sosem z kiszonych ogórków i koperku, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Pęczotto z wędzonym tofu i warzywami, podane z surówka
ŚRODA
ZUPA: Krupnik z kaszą jaglaną i ziołami (vegan)
TRAD: Kotlet mielony, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Pomidorowa z makaronem
TRAD: Potrawka z kurczaka w śmietanowym sosie, podana z ryżem basmati i surówką
WEGE: Tarta z dynią i serem blue, podana z sałatą lodową, burakiem i delikatnym winegretem
PIĄTEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Miruna zapiekana pod szpinakowym beszamelem, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Tofu w sosie po grecku, podane z ziemniakami i surówką
Comments