top of page

Jadłospis tygodniowy, 16-20.12.2024

Zdjęcie autora: lokalnabistrolokalnabistro


zdjęcie poglądowe
zdjęcie poglądowe

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Ogórkowa

TRAD: Podudzia z kurczaka pieczone, podane z ziemniakami i surówka

WEGE: Kluski śląski, podane z pieczarkowym sosem i surówką

 

WTOREK

ZUPA: Krem z buraka z mlekiem kokosowym i prażonym sezamem (vegan)

TRAD: Schab pieczony, podany z sosem z kiszonych ogórków i koperku, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Pęczotto z wędzonym tofu i warzywami, podane z surówka

 

ŚRODA

ZUPA: Krupnik z kaszą jaglaną i ziołami (vegan)

TRAD: Kotlet mielony, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości

 

CZWARTEK

ZUPA: Pomidorowa z makaronem

TRAD: Potrawka z kurczaka w śmietanowym sosie, podana z ryżem basmati i surówką

WEGE: Tarta z dynią i serem blue, podana z sałatą lodową, burakiem i delikatnym winegretem

 

PIĄTEK

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Miruna zapiekana pod szpinakowym beszamelem, podana z ziemniakami i surówką

WEGE:  Tofu w sosie po grecku, podane z ziemniakami i surówką

98 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page