zdjęcie poglądowe
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Grillowane medaliony z piersi kurczaka, podane z sosem tzatziki, pieczonymi ziemniakami i surówką
WEGE: Mix salat z kuskusem perłowym, arbuzem, serem bałkańskim, oliwkami i prażonymi pestkami dyni z cydrowo-miętowym winegretem
WTOREK
ZUPA: Kapuśniak z pomidorem (vegan)
TRAD: Kotlet mielony, podany z ziemniakami i surówką z buraków
WEGE: Nuggetsy z boczniaków podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami i surówką
ŚRODA
ZUPA: Harira- marokańska zupa ze strączkami (vegan)
TRAD: Panierowana pierś z kurczaka, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Pieczeń z indyka z pomidorowo-ziołowym sosem, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Tarta z pieczarkami, podana z sałatą ze szczypiorkiem i winegretem
PIĄTEK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Miruna w cieście piwnym, podana z puree ziemniaczanym i surówką
WEGE: Gnocchi z sosem śmietanowym z cukinią, suszonymi pomidorami i szpinakiem
Comments