zdjęcie poglądowe
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Kalafiorowa z pomidorem
TRAD: Świeżynka, podana z ziemniakami i ogórkiem małosolnym
WEGE: Mix salat z kuskusem perłowym, arbuzem, serem bałkańskim, oliwkami i prażonymi pestkami dyni z cydrowo-miętowym winegretem
WTOREK
ZUPA: Chłodnik chłopska
TRAD: Faszerowane udo z kurczaka z cytrynowym sosem podane z ryżem basmati i surówką
WEGE: Polenta zapiekana z pieczarkami, warzywami i mozzarellą na pomidorowym spodzie, podana z sałatą ze szczypiorkiem i śmietaną
ŚRODA
ZUPA: Grochowa (vegan)
TRAD: Leczo z cukinii z kiełbasą, podane z makaronem penne
WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” (vegan)
CZWARTEK
ZUPA: Pomidorowa z makaronem
TRAD: Udo z indyka duszone z jabłkami i cynamonem, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Dahl z grochu ze szpinakiem i masalą, podany z mujadarą i pieczonymi burakami
PIĄTEK
ZUPA: Z zieloną soczewicą i rozmarynem (vegan)
TRAD: Pulpeciki rybne z koperkowym sosem, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Pulpeciki z tofu z pomidorowym chutney, podane z ziemniakami i surówką (vegan)
Comments