top of page

Jadłospis tygodniowy, 15-19.07.2024

zdjęcie poglądowe

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Kalafiorowa z pomidorem

TRAD: Świeżynka, podana z ziemniakami i ogórkiem małosolnym

WEGE: Mix salat z kuskusem perłowym, arbuzem, serem bałkańskim, oliwkami i prażonymi pestkami dyni z cydrowo-miętowym winegretem

 

WTOREK

ZUPA: Chłodnik chłopska

TRAD: Faszerowane udo z kurczaka z cytrynowym sosem podane z ryżem basmati i surówką

WEGE: Polenta zapiekana z pieczarkami, warzywami i mozzarellą na pomidorowym spodzie, podana z sałatą ze szczypiorkiem i śmietaną

 

ŚRODA

ZUPA: Grochowa (vegan)

TRAD: Leczo z cukinii z kiełbasą, podane z makaronem penne

WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” (vegan)

 

CZWARTEK

ZUPA: Pomidorowa z makaronem

TRAD: Udo z indyka duszone z jabłkami i cynamonem, podane z ziemniakami i surówką

WEGE: Dahl z grochu ze szpinakiem i masalą, podany z mujadarą i pieczonymi burakami

 

PIĄTEK

ZUPA: Z zieloną soczewicą i rozmarynem (vegan)

TRAD: Pulpeciki rybne z koperkowym sosem, podane z ziemniakami i surówką

WEGE: Pulpeciki z tofu z pomidorowym chutney, podane z ziemniakami i surówką (vegan)


Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page