PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Z fasolką szparagową
TRAD: Karkówka wieprzowa pieczona z cebulowo-musztardowym sosem, podana z ziemniakami i sałatką szwedzką
WEGE: Sałatka grecka z pieczoną ciecierzycą i prażonymi pestkami dyni
WTOREK
ZUPA: Barszcze czerwony zabielany
TRAD: Żołądki z kurczaka w śmietanowo-koperkowym sosie, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Szakszuka z dynią, papryką i jajkami, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką
ŚRODA
ZUPA: Rosół z makaronem/Orientalny bulion warzywny z makaronem
TRAD: Naleśniki po chińsku z kurczakiem i warzywami, podane z surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊
CZWARTEK
ZUPA: Zupa szczypiorkowo-serowa
TRAD: Pulpeciki z kurczaka, podane z delikatnym sosem z koperkiem, ryżem basmati i surówką
WEGE: Curry warzywne na mleku kokosowym z ciecierzycą, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą
PIĄTEK
ZUPA: Kalafiorowa
TRAD: Miruna panierowana, podana z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka
WEGE: Duszona fasola piękny Jaś z cebulą, szarą renetą i majerankiem, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką
Comments