Jadłospis tygodniowy, 14-18.10.2024
- lokalnabistro
- 12 paź 2024
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Skrzydełka z kurczaka pieczone, podane z ziemniakami i sałatą z pomidorem i winegretem
WEGE: Chilli sin carne, podane z ryżem jaśminowym i świeżą kolendrą
WTOREK
ZUPA: Barszcz ukraiński
TRAD: Bitki wieprzowe duszone w musztardowo-cebulowym sosie, podane z kaszą jaglaną i surówką
WEGE: Bakłażan pieczony a’la musaka, podany z kaszą jaglaną z warzywami i surówką
ŚRODA
ZUPA: Z czerwoną soczewicą i pomidorem (vegan)
TRAD: Udo faszerowane, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem
TRAD: Kotlet mielony faszerowany pieczarkami, podany z ziemniakami i surówką z buraków
WEGE: Tarta z dynią i serem blue *(300g), podana z sałatą, burakiem i delikatnym winegretem
PIĄTEK
ZUPA: Chrzanowa
TRAD: Makaron penne z wędzonym łososiem i szpinakiem w śmietanowym sosie
WEGE: Makaron penne z ziołową emulsją, boczniakami i warzywnym julienne
Comments