top of page

Jadłospis tygodniowy, 14-18.10.2024

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Ogórkowa

TRAD: Skrzydełka z kurczaka pieczone, podane z ziemniakami i sałatą z pomidorem i winegretem

WEGE: Chilli sin carne, podane z ryżem jaśminowym i świeżą kolendrą

 

WTOREK

ZUPA: Barszcz ukraiński

TRAD: Bitki wieprzowe duszone w musztardowo-cebulowym sosie, podane z kaszą jaglaną i surówką

WEGE: Bakłażan pieczony a’la musaka, podany z kaszą jaglaną z warzywami i surówką

 

ŚRODA

ZUPA: Z czerwoną soczewicą i pomidorem (vegan)

TRAD: Udo faszerowane, podane z ziemniakami i surówką

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości

 

CZWARTEK

ZUPA: Szczawiowa z jajkiem

TRAD: Kotlet mielony faszerowany pieczarkami, podany z ziemniakami i surówką z buraków

WEGE: Tarta z dynią i serem blue *(300g), podana z sałatą, burakiem i delikatnym winegretem

 

PIĄTEK

ZUPA: Chrzanowa

TRAD: Makaron penne z wędzonym łososiem i szpinakiem w śmietanowym sosie

WEGE: Makaron penne z ziołową emulsją, boczniakami i warzywnym julienne

 
 
 

Comments


bottom of page