top of page

Jadłospis tygodniowy, 14-18.04.2025


PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Z fasolką szparagową

TRAD: Karkówka wieprzowa pieczona z cebulowo-musztardowym sosem, podana z ziemniakami i sałatką szwedzką

WEGE: Chilli sin carne ze świeżą kolendrą, podane z ryżem basmati, sałata lodowa ze szczypiorkiem i vinegretem

 

WTOREK

ZUPA: Barszcze czerwony zabielany

TRAD: Kotlet dewolay, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Babka ziemniaczana, podana z sosem pieczarkowym i surówką

 

ŚRODA

ZUPA: Rosół z makaronem/Orientalny bulion warzywny z makaronem

TRAD: Gołąbki leniwe zapiekane w pomidorowym sosie, podane z ziemniakami i surówką

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊

 

CZWARTEK

ZUPA: Krem serowo-cebulowy z groszkiem ptysiowym

TRAD: Naleśniki po chińsku z kurczakiem i warzywami, podane z surówką

WEGE: Szakszuka z dynią, papryką i jajkami, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką

 

PIĄTEK

ZUPA: Kalafiorowa

TRAD: Miruna zapiekana pod szpinakowym beszamelem, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Pierogi z pieczarkami i mozzarellą, podane ze złocistą okrasą i surówką

 

 

 

 

 
 
 

Comments


bottom of page