Jadłospis tygodniowy, 14-18.04.2025
- lokalnabistro
- 10 kwi
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Z fasolką szparagową
TRAD: Karkówka wieprzowa pieczona z cebulowo-musztardowym sosem, podana z ziemniakami i sałatką szwedzką
WEGE: Chilli sin carne ze świeżą kolendrą, podane z ryżem basmati, sałata lodowa ze szczypiorkiem i vinegretem
WTOREK
ZUPA: Barszcze czerwony zabielany
TRAD: Kotlet dewolay, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Babka ziemniaczana, podana z sosem pieczarkowym i surówką
ŚRODA
ZUPA: Rosół z makaronem/Orientalny bulion warzywny z makaronem
TRAD: Gołąbki leniwe zapiekane w pomidorowym sosie, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊
CZWARTEK
ZUPA: Krem serowo-cebulowy z groszkiem ptysiowym
TRAD: Naleśniki po chińsku z kurczakiem i warzywami, podane z surówką
WEGE: Szakszuka z dynią, papryką i jajkami, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Kalafiorowa
TRAD: Miruna zapiekana pod szpinakowym beszamelem, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Pierogi z pieczarkami i mozzarellą, podane ze złocistą okrasą i surówką
Comments