top of page

Jadłospis tygodniowy 13-19.02.2023



PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Jarzynowa z curry

TRAD: Makaron penne z kurczakiem i pieczarkami w śmietanowym sosie

WEGE: Makaron penne w ziołowej emulsji z boczniakiem i warzywami


WTOREK

ZUPA: Pomidorowa z ryżem

TRAD: Udo z indyka duszone z warzywami i jabłkiem, podane z pęczkiem

perłowym i surówką

WEGE: Gzik z pieczonym ziemniakiem, podany ze świeżymi warzywami


ŚRODA

ZUPA: Barszcz czerwony zabielany

TRAD: Cygaro ze schabu z pieczarkami, podane z ziemniakami i surówką z

mieszanej kapusty

WEGE: Ziołowe pęczotto z wędzonym tofu i warzywami, podane z

surówką surówką


CZWARTEK

ZUPA: Rosół z makaronem/ Wegański orientalny bulion z makaronem

TRAD: Panierowana pierś z kurczaka, podana z ziemniakami i sałatą ze

śmietaną i szczypiorkiem

WEGE: Babka ziemniaczana podana z pieczarkowym sosem i surówką


PIĄTEK

ZUPA: Szczawiowa z jajkiem

TRAD: Miruna zapiekana pod porowym beszamelem, podana z

ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty

WEGE: Sałatka z pieczonym burakiem, kuskusem perłowym, fetą i

prażonymi pestkami z balsamicznym winegretem

35 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page