Jadłospis tygodniowy 13-19.02.2023

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Jarzynowa z curry
TRAD: Makaron penne z kurczakiem i pieczarkami w śmietanowym sosie
WEGE: Makaron penne w ziołowej emulsji z boczniakiem i warzywami
WTOREK
ZUPA: Pomidorowa z ryżem
TRAD: Udo z indyka duszone z warzywami i jabłkiem, podane z pęczkiem
perłowym i surówką
WEGE: Gzik z pieczonym ziemniakiem, podany ze świeżymi warzywami
ŚRODA
ZUPA: Barszcz czerwony zabielany
TRAD: Cygaro ze schabu z pieczarkami, podane z ziemniakami i surówką z
mieszanej kapusty
WEGE: Ziołowe pęczotto z wędzonym tofu i warzywami, podane z
surówką surówką
CZWARTEK
ZUPA: Rosół z makaronem/ Wegański orientalny bulion z makaronem
TRAD: Panierowana pierś z kurczaka, podana z ziemniakami i sałatą ze
śmietaną i szczypiorkiem
WEGE: Babka ziemniaczana podana z pieczarkowym sosem i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem
TRAD: Miruna zapiekana pod porowym beszamelem, podana z
ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
WEGE: Sałatka z pieczonym burakiem, kuskusem perłowym, fetą i
prażonymi pestkami z balsamicznym winegretem