PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Krupnik zabielany z koperkiem
TRAD: Panierowana pierś z kurczaka, podana z puree ziemniaczanym i surówką z warzyw korzeniowych z kiszonym ogórkiem
WEGE: Makaron spaghetti z wege sosem po bolońsku i serem grana padano
WTOREK
ZUPA: Barszcz czerwony zabielany
TRAD: Bigos z mięsem i kiełbaską, podany z ziemniakami
WEGE: Ziołowe pęczotto z wędzonym tofu i warzywami, podane z surówką
ŚRODA
ZUPA: Jarzynowa z curry na mleku kokosowym (vegan)
TRAD: Nóżki z kurczaka po koreańsku, podane z ryżem jaśminowym i surówką z marynowanej kapusty
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Z fasolką szparagową
TRAD: Zrazy ze schabu, duszone w sosie własnym, podane z ziemniakami i surówką z buraków i kiszonych ogórków
WEGE: Sałatka z ziołową kaszą jaglaną, jajkiem, pomidorem, ogórkiem kiszonym i ziołowym dresingiem
PIĄTEK
ZUPA: Kapuśniak ze słodkiej kapusty
TRAD: Pulpeciki rybne w sosie cytrynowym, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Babka ziemniaczana, podana z pieczarkowym sosem i surówką
Σχόλια