top of page

Jadłospis tygodniowy, 13-17.05.2024



(zdjęcie poglądowe)


PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Karkówka duszona w cebulowym sosie, podana z pęczakiem perłowym i surówką

WEGE: Ragout warzywne z ciecierzycą, podane z pęczakiem perłowym i surówką.


WTOREK

ZUPA: Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorem i koperkiem (vegan)

TRAD: Udo z kurczaka duszone z warzywami w śmietanowym sosie, podane z ziemniakami i surówką

WEGE: Kotlet schabowy z boczniaka, podany z ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem i śmietaną/winegretem


ŚRODA

ZUPA: Z czerwonej soczewicy (vegan)

TRAD: Żeberka zapiekane z kapustą, podane z ziemniakami

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości (vegan)


CZWARTEK

ZUPA: Z zielonych warzyw

TRAD: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, podany z jaśminowym ryżem

WEGE: Pieczone bataty duszone w sosie curry ze świeżą kolendrą i granatem, podane z jaśminowym ryżem


PIĄTEK

ZUPA: Jarzynowa z curry (vegan)

TRAD: Kotlet mielony z ryb, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Aromatyczne kofty podane z buraczanym humusem i sałatką tabbouleh z kaszą bulgur

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Commenti


bottom of page