(zdjęcie poglądowe)
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Karkówka duszona w cebulowym sosie, podana z pęczakiem perłowym i surówką
WEGE: Ragout warzywne z ciecierzycą, podane z pęczakiem perłowym i surówką.
WTOREK
ZUPA: Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorem i koperkiem (vegan)
TRAD: Udo z kurczaka duszone z warzywami w śmietanowym sosie, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Kotlet schabowy z boczniaka, podany z ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem i śmietaną/winegretem
ŚRODA
ZUPA: Z czerwonej soczewicy (vegan)
TRAD: Żeberka zapiekane z kapustą, podane z ziemniakami
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości (vegan)
CZWARTEK
ZUPA: Z zielonych warzyw
TRAD: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, podany z jaśminowym ryżem
WEGE: Pieczone bataty duszone w sosie curry ze świeżą kolendrą i granatem, podane z jaśminowym ryżem
PIĄTEK
ZUPA: Jarzynowa z curry (vegan)
TRAD: Kotlet mielony z ryb, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Aromatyczne kofty podane z buraczanym humusem i sałatką tabbouleh z kaszą bulgur
Comments