top of page

Jadłospis tygodniowy, 13-17.03.2023



PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Ogórkowa

TRAD: Skrzydełka po koreańsku z sezamem i szczypiorkiem, podane z

jaśminowym ryżem i marynowaną kapustą

WEGE: Sałatka z marchewką pieczoną w maśle orzechowym, granatem i

kaszą bulgur, podana z sosem tahini


WTOREK

ZUPA: Porowa na maśle

TRAD: Kotlet mielony, podany z puree ziemniaczanym i surówką z

buraków

WEGE: Wegetariańska lasagne po bolońsku, podana surówką z kapusty i

marchewki


ŚRODA

ZUPA: Brokułowa

TRAD: Kurczak w sosie tikka masala, podany ze świeżą kolendrą i ryżem

basmati

WEGE: Tofu w sosie tikka masala z groszkiem, podany ze świeżą kolendrą i

ryżem basmati


CZWARTEK

ZUPA: Zacierkowa

TRAD: Karkówka duszona w sosie własnym, podana z ziemniakami i

surówką z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem

WEGE: Kotlety po rusku, podane z sosem pieczarkowym i surówką


PIĄTEK

ZUPA: Z fasolką szparagową

TRAD: Fishburger z sosem tatarskim, marynowaną cebulą i warzywami,

podany z pieczonymi ziemniaczkami i colesławem

WEGE: Pieczone kotleciki z płatków owsianych z warzywami i

pomidorowym chutney, puree z marchewki z czarnym sezamem i

surówką


75 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie