PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Skrzydełka po koreańsku z sezamem i szczypiorkiem, podane z
jaśminowym ryżem i marynowaną kapustą
WEGE: Sałatka z marchewką pieczoną w maśle orzechowym, granatem i
kaszą bulgur, podana z sosem tahini
WTOREK
ZUPA: Porowa na maśle
TRAD: Kotlet mielony, podany z puree ziemniaczanym i surówką z
buraków
WEGE: Wegetariańska lasagne po bolońsku, podana surówką z kapusty i
marchewki
ŚRODA
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Kurczak w sosie tikka masala, podany ze świeżą kolendrą i ryżem
basmati
WEGE: Tofu w sosie tikka masala z groszkiem, podany ze świeżą kolendrą i
ryżem basmati
CZWARTEK
ZUPA: Zacierkowa
TRAD: Karkówka duszona w sosie własnym, podana z ziemniakami i
surówką z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem
WEGE: Kotlety po rusku, podane z sosem pieczarkowym i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Z fasolką szparagową
TRAD: Fishburger z sosem tatarskim, marynowaną cebulą i warzywami,
podany z pieczonymi ziemniaczkami i colesławem
WEGE: Pieczone kotleciki z płatków owsianych z warzywami i
pomidorowym chutney, puree z marchewki z czarnym sezamem i
surówką
Comments