top of page

Jadłospis tygodniowy, 11-15.11.2024

Zdjęcie autora: lokalnabistrolokalnabistro

PONIEDZIAŁEK

Z POWODU ŚWIĄT LOKALNA BĘDZIE NIECZYNNA


WTOREK

ZUPA: Barszcz czerwony zabielany

TRAD: Chicken butter, podany z ryżem basmati i świeżą kolendrą

WEGE: Tofu w sosie tikka masala, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą


ŚRODA

ZUPA: Jarzynowa z curry na mleku kokosowym (vegan)

TRAD: Pulpeciki wieprzowe z cygańskim sosem, podane z ziemniakami i surówką

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości


CZWARTEK

ZUPA: Krem serowo-cebulowa z groszkiem ptysiowym

TRAD: Krokiety po chińsku z kurczakiem i warzywami, podane z orientalnym dresingiem i marynowaną kapustą

WEGE: Dahl z grochu z masalą i szpinakiem, podany z ryżem basmati, pieczonymi burakami i surówką z białych warzyw ze śliwką


PIĄTEK

ZUPA: Krupnik zabielany z koperkiem

TRAD: Fishburger z sosem tatarskim, marynowaną cebulą i warzywami, podany i colesławem

WEGE: Aromatyczne falafele, podane z puree z dyni hokaido i pomidorów i talarkami z buraków z rukolowym pesto

60 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page