
PONIEDZIAŁEK
Z POWODU ŚWIĄT LOKALNA BĘDZIE NIECZYNNA
WTOREK
ZUPA: Barszcz czerwony zabielany
TRAD: Chicken butter, podany z ryżem basmati i świeżą kolendrą
WEGE: Tofu w sosie tikka masala, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą
ŚRODA
ZUPA: Jarzynowa z curry na mleku kokosowym (vegan)
TRAD: Pulpeciki wieprzowe z cygańskim sosem, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Krem serowo-cebulowa z groszkiem ptysiowym
TRAD: Krokiety po chińsku z kurczakiem i warzywami, podane z orientalnym dresingiem i marynowaną kapustą
WEGE: Dahl z grochu z masalą i szpinakiem, podany z ryżem basmati, pieczonymi burakami i surówką z białych warzyw ze śliwką
PIĄTEK
ZUPA: Krupnik zabielany z koperkiem
TRAD: Fishburger z sosem tatarskim, marynowaną cebulą i warzywami, podany i colesławem
WEGE: Aromatyczne falafele, podane z puree z dyni hokaido i pomidorów i talarkami z buraków z rukolowym pesto
Comments